В Езиковата гимназия имаше истинска надпревара с времето

Състезателите от Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ бяха ученици от 11-и и 12-и клас. Провокиран от специалното си участие в урока по проект „НОВА Декларация на Шуман“, проведен в гимназията през април 2021 г., когато прочете пред съучениците си част от текста на Декларацията на немски език, в един от трите отбора се включи Виктор Руменов от 10 клас.
Ето имената на останалите участници: Мартин Тодоров, Снежана Димитрова, Десислава Чакърова, Василена Нанкова, Борислава Тодорова, Николай Атанасов, Радост Чанева, Симона Ефтимова, Димитър Арабаджиев, Вероника Георгиева, Александра Иванова и Симона Цветкова.
Разликата между отборите беше, че единият беше от петима, а другите два – от по четирима състезатели, като преобладаваха момичетата. Впечатляващо е, че постигнаха абсолютно еднакво време – 17 минути.
Голямата заслуга за организацията на състезанията в гимназията, проведени на 25 март, е на педагогическия съветник Бистра Бунева, която беше натоварена с тази задача от директора на ПГПЧЕ, Юрий Тодоров.

bg_BGБългарски