Заявка за рекорд в състезанията направи отбор десетокласници от СУ „Иван Вазов“

В най-голямото училище в областта – СУ „Иван Вазов“ върви пореден голям ремонт, свързан с изграждане на супермодерни кабинети по математика, физика, биология и химия. Това създаде логистични затруднения по намирането на стая за провеждане на състезанията на 28 март, понеделник. Но този проблем беше бързо решен от преподавателя по история Горан Делиев, със съдействието на директора на училището Димитър Митев.
Съдействие в провеждане на състезанията оказа и доброволецът към Фондация „Съвременна плевенска медия“ Александра Кончарска от XII клас.
Силно мотивираните ученици от X клас, подготвени от господин Делиев, бяха сформирали 3 отбора – два от по четирима и един от петима състезатели. Всички демонстрираха информираност и съобразителност, като решаваха загадките все по-бързо. Първият отбор – за 18, вторият – за 17 минути, а изцяло момчешкият отбор в състав Радослав Христов, Тихомир Нинов, Александър Москов, Кирил Танов и Красимир Янев постигна време от 15 минути. Това е досегашният рекорд и отборът е претендент за специална награда, каквато ще бъде връчена на заключителното събитие по проекта – Международна среща и радиокампания, която ще се състои в Плевен на 9 май 2022 г.

bg_BGБългарски