Пъзел стаята гостува в ОУ „Цветан Спасов“, където преди 6 години имаше друга пъзел стая

Основно училище „Цветан Спасов“ не за първи път участва в дейности, организирани от екипа на Фондация „Съвременна плевенска медия“. Директорът Филип Филипов дори беше готов да предостави домакинство на отбори от другите училища, но заради пандемията от коронавирус се наложи да направим пъзел стаята мобилна. Важен факт е, че в ОУ „Цветан Спасов“ вече са провеждани състезания в образователна пъзел стая и това е уникално за България. Неин създател е бившата възпитаничка на училището Катерина Дичева, която е консултант по концепцията на пъзел стаята „Европа – от легендата до днЕС“.
В ОУ „Цветан Спасов“ за състезанията на 17 март бяха сформирани два отбора от седмокласници. Първият, съставен от четири момичета и едно момче, а вторият – само от момичета. Двата отбора бяха равностойни и разрешиха загадките в пъзел стаята за 22 минути. Те са най-малките участници в играта, организирана от Фондация „Съвременна плевенска медия“ и резултатът им е достоен за похвала.
Учениците са членове на клуб „Млади родолюбци“, ръководен от преподавателя по история Габриела Велева, която е работила с тях по подготовката им за състезанието. Активно подпомагаше работата по състезанията и госпожа Татяна Ценкуловска, помощник-директор в училището.

bg_BGБългарски