Състезанията в пъзел стаята „Европа – от легендата до днЕС“ започнаха в ПГМЕТ – Плевен

Състезателите в първото включило се училище – Професионалната гимназия по механоелектротехника – Плевен се справиха с решаването на загадките за изключително кратко време. Всички надминаха дори най-оптимистичните очаквания на организаторите, а и на своите преподаватели.
Петчленните отбори в състав Севделина, Владимир, Дейвид, Мартин и Галин от 10 „Б“ и съучениците им Теодора, Кристиян, Велизар, Томислав и Александър от 10 „А“ започнаха плахо, но преминаха устремно през загадките, за 19 и 22 минути. Дори реденето на пъзел не ги затрудни. Едните се престрашиха да изсвирят на електрическо пиано, а другите изпяха химна на Европа. Всички участници получиха награди.
Ръководството на гимназията в лицето на директора – инж. Цветелина Стойкова винаги е откликвало на поканите за участие в европейски проекти и бързо организира провеждането на състезанията на 9 март 2022 г. Заслугата за отличната подготовка на учениците е на преподавателите в ПГМЕТ – Плевен Наташа Басарова и Юлия Младенова. Пролича високата обща култура на десетокласниците, както и знанията им за Европейския съюз, излизащи извън нужното за справяне със загадките.

bg_BGБългарски