В Деня на ученическото самоуправление се проведоха състезанията в СУ „Васил Априлов“ – Долна Митрополия

26 април 2022 г. се оказа натоварен със събития ден за учениците от СУ „Васил Априлов“ – Долна Митрополия. В училището се провеждаше традиционният Ден на ученическото самоуправление и преди екипът на фондация „Съвременна плевенска медия“ да се срещне с директора Цветанка Митева се запознахме с ученика – директор за един ден, Петър Николов.
Че Петър е истински лидер и знае много стана ясно по време на едно от двете състезания в училището, тъй като той беше сред петимата състезатели във втория отбор заедно с 4 момичета. В първото състезание се изяви друго от момчетата – Габриел Сула. Но силно впечатление направи равностойното участие на всички състезатели. Ето имената и на останалите – Красимира, Даниел, Алехандро и Норма от първия отбор и Веселина, Иванка, Денислава и Емилия от втория.
За подготовката на учениците заслугата е на техните преподаватели Теменужка Тодорова и Наталия Брайкова. И на двете състезания присъстваше преподавателят по география и икономика Захари Замфиров, който много се вълнуваше от това, ще се справят ли възпитаниците му с ориентацията по географска карта и за посоките на света.
И двата отбора постигнаха отлично време – от 17 минути и 16,5 минути. А за това, че пяха Химна на Европа, при това с желание и удоволствие, всички получиха награди.
Специална благодарност получи заместник-директорът на СУ „Васил Априлов“, Даниел Ангелов, който прие присърце идеята за пъзел стаята и организира подготовката и провеждането на състезанията в кратък срок.

bg_BGБългарски