Нов рекорд беше регистриран от отбор „Зелена България“ в НУИ „Панайот Пипков“

На 15 април 2022 г. се проведоха състезания в пъзел стаята „Европа – от легендата до днЕС“ в Националното училище по изкуствата (НУИ) „Панайот Пипков“. Училището за втори път е домакин на дейност по проект „НОВА Декларация на Шуман – разговор на поколенията за НОВА Европа“. Именно тук, в концертна зала „Божко Шойков“ през април 2021 г. се състоя първата Среща на поколенията и флашмоб с изпълнение на „Ода на радостта“. Истински радващ за екипа на фондация „Съвременна плевенска медия“ беше фактът, че в отборите, включили се в състезанията в пъзел стаята, имаше ученици, участвали в първото събитие. И което е по-важно – те добре помнеха какво са научили от разговора с наслов „70 години в 70 минути“.
Отборите от по 5 човека си избраха имена – „Българска роза“ и „Зелена България“. Състезателите бяха от 9-и, 10-и и 11-и клас и от различни специалности – музиканти, художници, танцьори. Общото беше голямата амбиция да се представят отлично. И двата отбора успяха. От „Българска роза“ изпяха Химна на Европа като професионален хор и с чудесен музикален съпровод на пиано. Те решиха 12-те загадки в пъзел стаята за 15 минути и 30 секунди. Още по-бързи бяха съучениците им от втория отбор – „Зелена България“, които реализираха настоящия рекорд в състезанията – от 14,5 минути.
Директорът на НУИ „Панайот Пипков“, Румен Тодоров приветства екипа ни и пожела успех на състезанията. За отличната подготовка на учениците заслугата е на преподавателите Евгения Янева и Снежа Данова.

bg_BGБългарски