Най-масово и цветно участие засега – в Средношколско общежитие „Данаил Попов“

Привилегия за екипа на фондация „Съвременна плевенска медия“ беше работата със Средношколското общежитие в Плевен. Организирането на състезания тук разшири ефекта от дейността заради вклюването на ученици от различни училища, някои от които необхванати от състезанията и освен това жители на градове и села от цялата Плевенска област и извън нея: от Кнежа, Левски, Белене, Луковит, Оряхово, Тетевен, село Крушовене, село Рупци,
Екипът на Средношколското общежитие начело с директора Весела Лилова осигури и най-масовото участие – с 4 отбора. Затова състезанията се проведоха в два поредни дни – на 29 и 30 март.
В първия ден се явиха два отбора – „Радост“, в състав от 2 момичета и 3 момчета, и „Съвършенство“, от 4 момичета, 1 момче. Техен наставник беше учителят Свилен Стойчев. И двата отбора „излязоха“ от стаята за 19 минути.
На 30 март, силно мотивирани да задминат резултата на приятелите си, в стаята влязоха отборите „Българи“ и „Патриоти“, ръководени от госпожа Теменуга Тодорова. Те постигнаха време от 17 и 16 минути.
Трябва да отбележим, че и четирите отбора изпълниха без никакво подканяне химна на Европейския съюз – „Ода на радостта“, което е едно от трудните предизвикателства в стаята на загадките. Това най-вероятно допринесе за рекордните им времена.

bg_BGБългарски